Edasi sisuni

Lugusid päevitamisest

3 trikki, kuidas saavutada ühtlane päevitus

23 Apr 2021
3 trikki, kuidas saavutada ühtlane päevitus - Smarttan

Instagramis poseerivad piigad tunduvad alati olevat perfektselt ühtlase päevitusega. Lausa kadedaks teeb. Kuidas nad seda saavutavad? Jagame siinkohal mõningaid nõuandeid

1. Pane selga … mittemidagi

Ainus viis päevitusrantide täielikuks vältimiseks on alasti päevitamine. Kui sul on privaatne koht, kus naabrid sind ei näe, võid veeta aega õues ilma päevitusriieteta. NB! On oht saada päikesepõletus pealaest jalatallani ja see on oi-oi, kui ebameeldiv. Kasuta UV-kiirguse piiramiseks päikesekaitsekreemi, kaitstes eriti hoolsalt oma privaatseid paiku. Kui sul on keskmisest eestlasest julgust rohkem, siis saab külastada ka nudistide randu. Eestis on neid 2 – Pärnus ja Narva-Jõesuus. Huviline võib külastada ka Lätis Saulkrasti ranna lõunaosas asuvat väga suurt nudistide randa. Paraku ei saa alati paljalt päevitada, sest võimalusi selleks on enamikul vähe.

Tarkusetera: Kasuta privaatsuse tagamiseks rannatelki. 

Paigalda koduõuele rannatelk, et piirata nähtavust oma päevitusalale. Kui päevitad hommikul või õhtul, saad püüda madalaid päikesekiiri. Rannatelk varjab sind võõraste pilkude eest ja tänu sellele saad päikese käes paljalt lebada. Ka peatab vari tuule ja võimaldab päevitada jahedamate ilmadega.

image_1_90519_240x240

2. Kasuta isepäevituvat kreemi või külasta solaariumit

Solaarium on enamasti koht, kus saad rahulikult alasti päevitada, kuid tuleb meeles pidada, et solaariumit peetakse naha tervisele väga kahjulikuks ja solaariumis päevitamist nahavähi riski suurimaks allikaks. Samuti ei saa alati olla kindel solaariumivarustuse puhtuses, kuna see sõltub pahatihti eelmiste klientide hoolsusest.

Teine viis, kuidas tagada, et päevitus oleks ühtlane, on see endale ise peale kanda. Võid seda teha isepäevituva kosmeetika abil. Kindlasti vajab see hoolikat pealekandmist ja kõige parem on usaldada vajalik töö profi hooleks. Siiski on ka siin omad nüansid.
1. Pealekandmisel on lihtne teha vigu ja tulemuseks on tumedad või heledad laigud. 
2. Pealekantud päevitus on lühiajaline – mõju kestab umbes nädala.
3. Dihüdroksüatsetoon (nahka pruunistav aine kõikides isepäevitajates) satub nahalt suures koguses verre ja on seal kantserogeenne. Kontaktdermatiit ei ole samuti harv nähtus.
4. Spreipäevituse puhul hingad sa dihüdroksüatsetooni sisse ja selle mõju on rakke lagundav, mis võib põhjustada vähki.
5. Ehkki nahk on petlikult pruun, on pealekantud päevituse SPF umbes 3 ja kuigi mõned tehispäevitajad sisaldavad ka lisapäikesekaitset, siis selle lisakaitse mõju on u 2 tundi, nagu kõigil teistel päikesekaitsevahenditel.

On ka teisi päikeseta päevitamise meetodeid, nagu süstid, tabletid jms kuid enamasti kaasnevad nendega rohkem või vähem tõsised terviseriskid.

Tarkusetera: Mitte mingil juhul ära kasuta päevitustablette ja -süste.

Päevitustabletid sisaldavad kunstlikku toiduvärvi nimega kantaksantiin ja selle kasutamine naha tooni muutmiseks vajalikes kogustes on tunnistatud tervisele ohtlikuks juba praegu teadaolevatel andmetel (tekitab silmas punaseid ja oranže kristalle), ehkki uuringuid on tehtud veel vähe. FDA suutis kohtuotsusega keelata aine müügi päevitustablettidena. 

spray_tan_fail_240x240

3. Vaheta päevitusriideid ja kasuta läbipäevituvaid rõivaid

Kui soovid saada loomulikku päevitust ilma tugevate rantideta, võid proovida oma ujumisriideid vahetada. Näiteks võid ühel päeval kanda paelteta bikiine ja järgmisel päeval kaela taha seotavaid. Loomulikult on abiks ka bikiinide paelte ringi paigutamine. Kõhuli päevitades saab seljalt paelad päris lahti teha. See annab naha erinevatele piirkondadele päikese käes viibimise võimaluse ja aitab pehmendada päevitusrante.

Mida paljastavamad ujumisriided on, seda väiksemaks jäävad randid. Peate lihtsalt teadma, mis teile sobib. On olemas ka mikrobikiinid, kuid mõneti stigmatiseerunud Eestis nendega randa ilmumine on praktiliselt sama, mis sinna Borati ujumiskostüümis jalutamine.

Tan lines

Tarkusetera: Kanna läbipäevituvaid päevitusriideid.

Läbipäevituvad päevitus- ja ujumisriided ongi loodud selleks, et päikesekiired saaksid neist läbi tungida. Neid kandes saad olla viks ja viisakas ning säilitada oma eneseväärikuse, kuid nahk saab tumedama tooni.

Samas ei lase ka läbipäevituvad riided kunagi läbi 100% UV-kiirgusest, mistõttu on neid ühtlase päevituse tagamiseks vajalik kasutada nii, et katad riiete alt välja jääva naha madala SPF-ga päikesekaitsekreemi või looduslike päikesekaitseõlidega

 

teaching_square

Eelmine
Järgmine

Aitäh, et registreerusid!

See meiliaadress on juba registreeritud!

Vaata sarnaseid tooteid

Lisa ostukorvi

Hiljuti

this is just a warning
Logi sisse