Edasi sisuni

Lugusid päevitamisest

Ühtlase päevituse saavutamine ei ole lihtne - ehk kuidas Instagrami staarid väldivad päevitusrante

30 Jun 2020
Ühtlase päevituse saavutamine ei ole lihtne - ehk kuidas Instagrami staarid väldivad päevitusrante - Smarttan
Instagramis poseerivad piigad tunduvad alati olevat perfektselt ühtlase päevitusega. Lausa kadedaks teeb. Nende jaoks paistab see lihtne olevat, kuna ilus olemine on paljude jaoks seal amet. Meiesugustele amatööridele pole ühtlase päevituseni jõudmine aga sugugi lihtne. Kuidas profid siis seda saavutavad? Jagame siinkohal mõningaid nõuandeid 

Pane selga … mittemidagi


Ainus viis päevitusrantide täielikuks vältimiseks on alasti päevitamine. Kui sul on privaatne koht, kus su naabrid sind ei näe, võid veeta aega õues ilma päevitusriieteta. NB! On oht saada päikesepõletus pealaest jalatallani ja see on oi-oi, kui ebameeldiv. Kasuta UV-kiirguse piiramiseks päikesekaitsekreemi, kaitstes eriti hoolsalt oma privaatseid paiku. Kui sul on keskmisest eestlasest julgust rohkem, siis saad külastada ka nudistide randu. Eestis on ametlikud alastirannad Pärnus ja Narva-Jõesuus. Võid külastada ka Lätis Saulkrasti ranna lõunaosas asuvat väga suurt nudistide ala.
Paraku ei saa alati alasti päevitada, sest võimalusi selleks on enamasti vähe. 

STAARI TARKUSETERA: Kasuta privaatsuse tagamiseks rannatelki. 
Paigalda koduõuele rannatelk, et piirata nähtavust oma päevitusalale. Rannatelk varjab sind võõraste pilkude eest ja tänu sellele saad päikese käes paljalt lebada. Kui päevitad hommikul või õhtul, saad püüda madalaid päikesekiiri. Ka peatab vari tuule ja võimaldab päevitada jahedamate ilmadega. 

 

Kasuta erinevaid päevitusriideid, muuda nende asukohta ja päevita läbi riiete. 

Kui soovid saada loomulikku päevitust ilma tugevate rantideta, aga privaatse päevitamise võimalust ei ole, võid proovida oma ujumisriideid vahetada. Näiteks võid esimesel päeval kanda paelteta bikiine ja järgmisel päeval kaela taha seotavaid. Loomulikult on abiks ka bikiinide paelte ringi paigutamine. Kõhuli päevitades saad seljalt paelad päris lahti teha. See annab naha erinevatele piirkondadele päikese käes viibimise võimaluse ja aitab pehmendada päevitusrante. Mida paljastavamad ujumisriided on, seda väiksemaks jäävad randid. Pead lihtsalt teadma, mis sulle sobib. On olemas ka mikrobikiinid, kuid mõneti stigmatiseerunud Eestis nendega randa ilmumine on praktiliselt sama, mis sinna Borati ujumiskostüümis jalutamine. 

STAARI TARKUSETERA: Kannna läbipäevituvaid päevitusriideid.
Läbipäevituvast kangast päevitus- ja ujumisriided ongi loodud selleks, et päikesekiired saaksid neist läbi tungida. Neid kandes saad säilitada oma eneseväärikuse, kuid nahk saab siiski arvestatava doosi UV-valgust. Samas ei lase ka läbipäevituvad riided kunagi läbi 100% UV-kiirgusest, mistõttu on neid mõistlik kasutada nii, et katate riiete alt välja jääva naha madala SPF-ga looduslike päikesekaitseõlidega. Oma nahatüübile sobiva lahenduse tarbeks pead leidma just sulle sobiva päikesekaitsevahendi ja läbipäevituvate riiete kombinatsiooni.

 

 

Tehispäevitus ehk kasuta isepäevituvat kreemi või külasta solaariumit 

Solaarium on enamasti koht, kus saad rahulikult privaatselt päevitada, kuid tuleb meeles pidada, et solaariumit peetakse naha tervisele väga kahjulikuks ja solaariumis päevitamist nahavähi riski suurimaks allikaks. Samuti ei saa alati olla kindel solaariumivarustuse puhtuses, kuna see sõltub pahatihti eelmiste klientide hoolsusest. 

Veel üks tehislik viis, kuidas tagada, et päevitus oleks ühtlane, on see endale ise peale kanda. Seda saad teha isepäevituva kosmeetika abil. Kindlasti vajab see hoolikat pealekandmist ja kõige parem on usaldada vajalik töö proffi hooleks. Siiski on ka siin omad nüansid. 
1. Pealekandmisel on lihtne teha vigu ja tulemuseks on tumedad või heledad laigud. 
2. Pealekantud päevitus on lühiajaline – mõju kestab umbes nädala. 
3. Dihüdroksüatsetoon (nahka pruunistav aine kõikides isepäevitajates) satub nahalt suures koguses verre ja on seal kantserogeenne. Kontaktdermatiit ei ole samuti harv nähtus. 
4. Spreipäevituse puhul hingad dihüdroksüatsetooni sisse ja selle mõju on rakke lagundav, mis võib põhjustada vähki. 
5. Ehkki nahk on petlikult pruun, on pealekantud päevituse SPF umbes 3 ja kuigi mõned tehispäevitajad sisaldavad ka lisapäikesekaitset, siis selle lisakaitse mõju on u 2 tundi, nagu kõigil teistel päikesekaitsevahenditel. Ehk siis randa minnes ei saa eeldada, et oled tegelikult ka päevitunud, sest vastasel korral võib kergesti saada päikesepõletuse.

On ka teisi päikeseta päevitamise meetodeid, nagu süstid, tabletid jms. kuid enamasti kaasnevad nendega rohkem või vähem tõsised terviseriskid.

STAARI TARKUSETERA: Mitte mingil juhul ära kasuta päevitustablette ja -süste. Päevitustabletid sisaldavad kunstlikku toiduvärvi nimega kantaksantiin ja selle kasutamine naha tooni muutmiseks vajalikes kogustes on tunnistatud tervisele ohtlikuks juba praegu teada olevatel andmetel (tekitab silmas punaseid ja oranže kristalle), ehkki uuringuid on tehtud veel vähe. FDA suutis kohtuotsusega keelata aine müügi päevitustablettidena. 

Eelmine
Järgmine

Aitäh, et registreerusid!

See meiliaadress on juba registreeritud!

Vaata sarnaseid tooteid

Lisa ostukorvi

Hiljuti

this is just a warning
Logi sisse