Edasi sisuni

Lugusid päevitamisest

Kuidas Smarttani kliendid Sansibaril käisid

07 Apr 2023
Kuidas Smarttani kliendid Sansibaril käisid - Smarttan

"Käisime emaga Aafrikas Sansibari saarel. Kes ei tea, siis Sansibari saar asub Aafrika idarannikul Tansaaniast u. 40 km idas ja ekvaatorist vaid 660 km lõunas. Kuna tegu oli meie esimese reisiga teisele poole ekvaatorit, valmistusime selleks põhjalikult ette. Eriti troopiliseks päikeseks, mis harjumatut nahka kahjustades meie puhkuse rikkuda võis, ja nõnda kohtusime Smarttan särkidega. Minu ema on tohutu fänn, seega ostis ta ka trikoo ja sellega sobiva sarongi, mida kasutas rannaseelikuna. Särgid olid imelised, õrnad, kerged ning väga stiilsed. Kandsin oma särki palju kottpükstega ka niisama hotelli ümber liikudes ning kavatsen sellega käia ka tuleval suvel. Eriti suureks abiks olid särgid snorgeldamisel, kus kiire kõrbemine on märkamatu tulema - olime kaks tundi lauspäikese all ning särgid kaitsesid meid täiuslikult. Aitäh Smarttan, et tegite meie reisi stiilsemaks ning turvalisemaks! Soovitame julgelt Smarttani särke algavaks suveks ja reisideks troopikasse!"

 

Sansibari muljeid jagasid:
Emma Katrina ja Kristiine Siigur

 

Smarttani täiendus

Kuna Smarttanist ei ole keegi Sansibaris käinud, siis uurisime, et miks see saarestik võiks olla põnev reisisihtkoht. Saime teada järgmist.

Sansibar, ametlikult Sansibari autonoomne piirkond, asub Ida-Aafrikas India ookeani rannikul ja koosneb kahest suurest saarest – Unguja ja Pemba – ning mitmest väiksemast saarest. See on üks Aafrika kõige unikaalsemaid ja põnevamaid reisisihtkohti, kus kultuur, ajalugu, loodus ja puhkusevõimalused kohtuvad, pakkudes turistidele unustamatuid elamusi.

Kultuurilisest vaatevinklist on Sansibar tõeline sulatusahi. Aafrika, Araabia, India ja Euroopa mõjutused on jälgi jätnud nii saare arhitektuuris, keeles kui ka eluviisis. Sansibar on tuntud oma vürtside ja ajaloolise vürtsikaubanduse poolest, mis on põhjus, miks seda nimetatakse ka Vürtsisaareks. Saarel on toimunud erinevate kultuuride kohtumised, mis on loonud unikaalse atmosfääri ja mõjutanud ka Sansibari kööki. Kuulus Stone Town, mis on UNESCO maailmapärandi nimistus, on suurepärane koht, kus avastada Sansibari ajalugu ja kultuuri.

Stone Town

Loodus on Sansibaril võrratu. Valged liivarannad ja türkiissinine vesi, mis vahelduvad eksootiliste palmide ja korallrahudega, loovad paradiisliku atmosfääri. Saare sisemaa on samuti kaunis, kus laiuvad vürtsiplantaažid ja troopilised metsad, mis pakuvad avastamisrõõmu ja põnevaid matkaradu. Pemba saar on tuntud oma roheluse ja metsikuma looduse poolest, kuhu turiste tõmbab eelkõige sukeldumine ja snorgeldamine kristallselges vees.

Sansibari puhkusevõimalused on mitmekülgsed. Rannad pakuvad päevitamiseks, ujumiseks ja lõõgastumiseks ideaalseid tingimusi. Aktiivsema puhkuse huvilistele on saarel võimalik harrastada mitmeid veespordialasid, nagu purjelauasõit, kajakisõit, sukeldumine ja snorgeldamine. Delfiinidega ujumine on samuti populaarne tegevus, eriti Kizimkazi küla lähistel. Saarel on ka mitmeid kultuurilisi ja ajaloolisi vaatamisväärsusi, nagu Stone Town, vürtsiplantaažid, endised orjaturud ning ajaloolised paleed ja kindlused.

Sansibari orjaturg

Sansibari köök on samuti märkimisväärne. Oma kultuuridevahelise ajaloo tõttu on saare toidud mõjutatud nii Aafrika, India, Araabia kui ka Euroopa toitudest. Sansibari köögi põhielemendid on vürtsid, riis, kala ja mereannid, mis kombineerituna loovad värvikirevaid ja maitserikkaid roogi. Mõned populaarsed Sansibari toidud hõlmavad:

  1. Biryani ja pilau: Need India mõjutustega riisiroad on saarel väga populaarsed ja neid valmistatakse erinevate lihade, kala või mereandidega.

  2. Zanzibari pizza: See pole tavaline pizza, vaid pigem pannkoogitaoline roog, mis täidetakse hakkliha, juustu, sibula, paprika ja muna seguga ning praetakse pannil kuldpruuniks.

  3. Urojo: Tuntud ka kui Sansibari nuudlisupp, on see kerge ja vürtsikas roog, mis koosneb riisinuudlitest, köögiviljadest, kookospiimast ja vürtsidest.

  4. Chapati: See on Sansibari versioon India leivast, mida tarbitakse sageli koos karride, supide ja muude roogadega.

  5. Samosa: Kolmnurksed taignataskud, mis on täidetud erinevate täidistega, nagu hakkliha, kartul või köögiviljad, ja maitsestatud vürtsidega.

  6. Octopus curry: Üks saare eripäraseid roogi, mis koosneb krõbedaks praetud kaheksajalast, mida serveeritakse kookospiimaga maitsestatud karriga.

  7. Ndizi na nyama: Banaani ja liha kombinatsioon, mis on populaarne Sansibari roog, kus magusad banaanid tasakaalustavad liha vürtsikust.

  8. Wali wa nazi: Kookospiimaga keedetud riis, mis on Sansibari köögi põhielement ja serveeritakse sageli koos karride ja muude roogadega.

Läbipäevituvad riided ja ekvatoriaalne kliima

Läbipäevituvad riided on just eriti kasulikud ekvatoriaalses piirkonnas nagu Sansibar, kus päikesekiirgus on väga intensiivne. Läbipäevituvad riided kaitsevad küll nahka päikese kahjulike mõjude eest, võimaldades siiski samal ajal ühtlasemat jumet ja D-vitamiini kogumist. Need riided lasevad läbi 40-60% UV-kiirgusest, aidates vältida päikesepõletust ja samal ajal tagades mõnusa päevituse. Materjalid on kerged, hingavad ja kuivavad kiiresti, muutes need ideaalseks valikuks soojas ja niiskes kliimas, nagu Sansibaris. Eriti sobivad Sansibaris ja teistes moslemimaades kandmiseks just pikkade varrukatega pluusid samuti ka pikad püksid. Lisaks saab pikkade läbipäevituvate riietega ka ujumas käia, sest need kuivavad imekiiresti. 

Pikkade läbipäevituvate riiete kandmine ekvatoriaalses piirkonnas aitab vähendada päikesekaitsekreemi kasutamist, mis on kasulik nii keskkonnale kui ka teie nahale. Rääkimata rahakotist. Paljud päikesekaitsekreemid sisaldavad kemikaale, mis võivad kahjustada korallrahude ökosüsteeme ja mereloomi. Läbipäevituvate riietega on võimalik vähendada nende kemikaalide mõju keskkonnale, säilitades samal ajal teie naha tervise.

Loe lähemalt meie blogiartiklist 7 põhjust, miks eelistada läbipäevituvaid riideid päikesekaitsekreemile.

Kokkuvõttes on Sansibar suurepärane reisisihtkoht, mis pakub külastajatele rikkalikku kultuuri, kaunist loodust, põnevaid puhkusevõimalusi ja maitsvaid toite. Läbipäevituvad riided on ideaalsed kaaslased ekvatoriaalses piirkonnas reisimisel, aidates kaitsta teie nahka päikese eest ja nautida Sansibari imelist kliimat ohutult ja mugavalt.

Eelmine
Järgmine

Aitäh, et registreerusid!

See meiliaadress on juba registreeritud!

Vaata sarnaseid tooteid

Lisa ostukorvi

Hiljuti

this is just a warning
Logi sisse